Rugklachten 

In veel gevallen gaan nek-, rug- en schouderklachten gelukkig vanzelf over met genoeg rust en beweging. Toch kan het zo zijn dat je klachten hebt die terug blijven keren of, vervelender nog, nooit zijn verdwenen. Je kunt behoorlijk gehinderd worden in het dagelijks leven of ervaart pijn wanneer je alledaagse activiteiten uitvoert. Tijdens het zitten, slapen of wandelen, bijvoorbeeld. In dat geval is het goed om hulp te zoeken.

rugklachten

De oorsprong

Problemen in de wervelkolom kunnen uitspreiden naar andere plekken in het lichaam. Het kan dus inderdaad zo zijn dat klachten in de onderrug zich kunnen verspreiden naar de nek en schouders. Door dit op tijd te herkennen en te laten behandelen kun je chronische klachten, uitstraling naar andere lichaamsdelen of schade aan de zenuwen of organen voorkomen. Vrouwen ervaren vaker last van rugklachten en met de jaren is de kans op de klachten groter. 

Let goed op

Zelf kun je sporten, tussen het zitten door gaan wandelen en van houding wisselen om rug-, nek- en schouderklachten zoveel mogelijk te voorkomen en verhelpen. Bij de meerderheid van patiënten is er echter geen duidelijke, medische oorzaak aan te wijzen. Dit noem je aspecifieke rugpijn. Het kan dan lastig zijn om een oplossing te vinden, als je niet weet waar het probleem nou precies ligt. Wanneer je merkt dat de klachten alsnog niet verdwijnen, kunnen wij hierbij helpen. Ervaar je zulke klachten, dan is het heel belangrijk om hier op tijd bij te zijn. Zo voorkom je dat verdere klachten zich kunnen ontwikkelen. 

Reviews

‘Vandaag een goede behandeling gehad van Maarten. Ik voelde me gelijk gewoon goed!
De pijn trok heel snel uit mijn arm en ik had geen naklachten. Ook niet na het rechtzetten van mijn nek.
Heel blij mee!’

- Sarah

‘Zeer kundig en effectief. Had rugklachten en bij screening bleek de oorzaak in het bekken te zitten waardoor de rug overcompenseerde tot enorme klachten en pijn. Na de behandeling was het euvel wonderbaarlijk meteen verholpen. Wat natuurlijk wel nog enkele behandelingen nodig blijft hebben om dit resultaat te behouden. Heel erg blij en zeer tevreden met deze opluchting dat ik klachtenvrij ben.’

- Alfrieda

‘2 fantastische therapeuten!
Goede behandeling met resultaat
Dankjewel’

- Isabelle

Start alvast thuis
met de gratis tips!

Heb jij net een zetje in de goede richting nodig? Download dan de gratis tips en ga gelijk aan de slag.